Pages

Tuesday, 9 December 2014

Work in progress



That....is meant for those numbers on the scale.
Those nasty numbers. 
T____T

Losing weight is not a 1-day result, so i need to find motivation, courage and perseverance to keep me sane during the journey.
It is a looooooooooooong way to go.

May the force be with me.


Monday, 8 December 2014

This is her

C Introducing Our 3rd edition of another girl....
And we named her Khayla Baheera which means, Khayla (Cantik/Beautiful) Baheera (Pandai/Dazzling/Brilliant).
She was born on 18/06/2014, at 3.49kg and now, at almost 6mos, she's a healthy 8kg++ :))


The kakak2 is so fond of their baby sis, the 1st person they would look for every morning is Baheera. Its the same when they come back from school. :)

Thursday, 4 December 2014

Wednesday, 17 September 2014

Ohaiiii!!

Yuhuuuuuuuu!!
I'm back!!!

Safely delivered my 3rd baby 3months ago (baru nak update?��)
And i just want to scream out loud that....



I FREAKIN' MISS RUNNING!

Ok
Tata

Tuesday, 1 July 2014

Tuesday, 3 June 2014

Kisah 3rd trimester

Hola. Masih mengeram at 36weeks.
Tumbesaran ibu dan bayi setakat ini bagus. Lebih2 lagi tumbesaran ibu. Sangat cemerlang. 
pfffttt !@#$%^&*(*&^%$#$

Kosser dah aku nak meroyan pasal tumbesaran badan ni. (benciyyyy)

Anyway, 3rd trimester ni memang mencabar betul untuk badan dan minda ku. 
Paling nyata : almost 0 fitness. No more running for this huge-whale-mommy. Tak larat nak membawa perut. However, managed to swim a few sessions but thats about this. Serious, tak larat. Faktor umur betul.
I'm living almost a sedentary lifestyle at 3rd trimester. :((
Yang lain, kaki ku menggajah dengan cemerlang. Tak dapat nak buat apa dah pasal kaki gajah ni. huhuhu.
Loose pelvic ligament syndrome ada, cuma ok lagi, tak teruk sangat. 
Heart burn juga masih ada tapi tak seteruk 1st trimester. 
Yang makin teruk 3rd trimester ni, mood aku mandom sepanjang waktu. Antisocial dan sangat mudah berasa annoyyed, even dengan perkara yang remeh.  Lebih baik aku diam takut karang bila aku bersuara habis kena fire. Tak pasal2 timbul hal lain pulak.
Atas sebab tu aku memang sepi je dalam media social ni. Dalam group wassap pun aku sunyi je. I quit a few of wassap group yang terlalu aktif. Tak larat nak buat maintenance selalu (kalau x clear conversation, habis hang phone) plus aku pun jarang2 bersuara dalam tu.

Barang2 baby almost 80% complete. Now tinggal barang2 besar dan $$. 
Bulan ni beli baby bedding set dan set bersalin nona roguy.
Next month beli tilam babycot & deep freezer.

Arrangement dalam pantang pun boleh kata 90% sorted out. Cuma aku sedikit risau mengenangkan bagaimanakah Haseena dan Tasneem nanti.
Both of them are attached to each other. Tidur satu katil, main sama2, makan pun nak sama2, baju pun nak sama. Nanti dalam pantang nanti, Haseena duduk seremban dengan aku, tasneem will be in bangi with bigbos sebab dia sekolah. Hujung minggu baru dapat balik. 
Hmmm....hmmm..... Harap2 it wont make both of them (and us parents!!) stress.

Okay, bye

Saturday, 3 May 2014

Putrajaya Hot Air Balloon Fiesta 2014



** Entry terperam dah sebulan baru nak siapkan  hew hew hew :P **

Tahun ni kami ke sana on the last day, Ahad 30/03/2014.
Pukul 7am dah gerak ke Pc 2 bersama anak2. Sampai di sana, parking masih banyak dan keadaan orang ramai masih terkawal.
Terus menuju ke flying area. Tahun ni banyak jugak belon panas yang join. Ada a few belon panas yang baru.
Jom layan gambar.









Sempat kami saksikan 1 belon dari Korea Utara (because I saw the flag) terbang rendah (mungkin x cukup bakar udara) and bakul tersangkut kat pokok. Bila dah tersangkut tu, api menyambar dan belon tu terbakar. Nasib baik tempat kejadian hanyalah di belakang flying area, support crews and safety officials dapat  datang dengan cepat dan sembur dengan penyembur api sebelum api marak lebih teruk.
Tiada kemalangan yang serius berlaku. Takut jugak kot2 lah meletup ke belon tu kan.










Lepas semua belon berlepas, kami terus gerak pulang. Dah pukul 8++ pagi masatu, cuaca dah start panas dan orang dah start ramai. Tak pergi pun ke karnival dan gerai2 jualan yang ada. Malas.


Tips untuk mereka yang nak pergi tahun depan (jika ada):

Belon akan terbang 2x sehari, pagi dan petang.
Sesi pagi : paling awal belon terbang pukul 7.30am, by 7.45am kebanyakan belon dah berlepas.
By 7am tu crew dah start buat persiapan untuk terbang.
Menarik juga nak tengok proses penerbangan belon2 ni.
Aku suka pergi pagi2 sebab cuaca belum panas dan orang belum ramai lagi.

Sesi petang : belon akan berlepas pukul 6pm.

Nak tahu info lain tentang aktiviti yang ada di sana, boleh check di website myballoonfiesta.