Pages

Monday, 14 April 2014

Pusat Servis Medela Terbaru Di PJ


Pusat servis medela terbaru dibuka di PJ51 Business Park, Jalan Tandang 51/205A, Petaling Jaya. menggantikan pusat servis medela di Wisma UOA, Bangsar yang telah ditutup.

Aku ke sana untuk servis pam susu Medela Freestle yang telah ku simpan di dalam kotak selama 4 tahun. hewhewhew.

Aku dapat alamat pun tak lengkap, aku cuma ada alamat Jalan Tandang 51/205A. Maka aku gamble sahaja waze ke address tu. Sampai di jalan tu, tercari2 juga kat mana pusat servis ni sebab kawasan Jalan Tandang ni adalah kawasan perindustrian.
Tertoleh2 kepala tengok kiri kanan, nasib baiklah dari kejauhan nampak flag banner medela dalam satu kawasan kedai/warehouse yang baru.
Tapi dari kejauhan nampak macam tak siap pun lagi warehouse ni.
Gate pun bertutup.
So aku decide, call ke pusat servis ampang, tanya jika mereka buka hari Sabtu/Ahad.
Then aku tanya, pusat servis baru kat PJ tu dah buka ke? Diorang kata dah, baru je beroperasi and beri aku nombor telefon. 0374516100.
Aku call and org yang jawab call tu kata, diorang dah bukak and datang saja ke warehouse tu. Nanti diorang bukakkan pintu gate.

Naik lift ke Tingkat 1, terus sampai ke pusat servis tu.



Seorang staff di sini check FS, check bateri dan suction power. Syukur semua OK. So I'm good to go. Check haritu FOC saja sebab takda kerosakan. Double yay.

Jika nak berkunjung ke Pusat Servis Medela PJ, ni alamat:

PJ51 Business Park, 
Jalan Tandang 51/205A, Petaling Jaya. 
Tel: 0374516100
Waktu operasi : Isnin - Jumaat, 9pagi - 530petang (12-1pm : rehat)

Monday, 7 April 2014

Kek Marble Dark Chocolate


Resepi ni aku dapat dari blog kak Rima of bisousatoi.com.
Aku memang suka menjengah blog dia tengok kek2 yang dia buat.
Sebelum ni aku cuba resepi creme brulee, memang sedap dan menjadi. Lemak dan manis just nice. Oh la~la~la.
Godek2 peti ais, ada nampak Whittaker's dark choc, tak laku dengan anak2 sebab diorang kata, "tak sedap!!". haha.
Maka aku mencuba resepi kek marble yang gunakan dark choc instead of cocoa powder.




Resepi seperti di bawah:

125g salted butter, suhu bilik (aku gunakan Anchor's Salted butter)
125g castor sugar
125g melted dark choc
155g tepung naik sendiri
2 biji telur
1 sudu besar vanilla essence
80ml susu segar (suhu bilik)


Cara2:

  1. Panaskan oven 170C.
  2. Cairkan dark choc dengan kaedah double boiler. Biarkan sejuk 
  3. Dengan mixer, pukul butter + gula sampai kembang.
  4. Masukkan telur satu persatu, pukul sebati.
  5. Masukkan essen vanilla
  6. Masukkan tepung berselang-seli dengan susu  (tepung - susu - tepung - susu)
  7. Putar sehingga sebati.
  8. Bahagikan adunan kepada 2, campur 1 adunan dengan coklat cair tadi.
  9. Marblekan adunan ikut kreativiti (aku x kreatif maka, aku buat corak standard je) dalam loyang kek yang dah digris. (kalau nak senang lepas gris, lapik dengan baking sheet)
  10. Bakar di oven 170C, 45min (atau sehingga kek masak)

Untuk kek ni, aku doublekan adunan sebab malas nak tengok butter jadi separuh.
Aku bakar dalam 2 loyang, 1 loyang empat segi panjang dan 1 loyang bulat.
Kek dalam  loyang 4 segi tu, habis licin dimakan kat rumah.
Kek dalam loyang bulat tu aku bawa ke ofis.
Rupanya, kek dalam loyang bulat (yang dibiar semalaman) tu lebih moist dan lebih berperisa berbanding kek yang dimakan semalam.
Sama kes dengan kek pisang juga la, kek lagi sedap kalau makan selepas dibiarkan semalaman.


Friday, 4 April 2014

Santai di Tasik Kenyir, Terengganu


**Cerita penuh gambar


Sabtu, 22/03

8 orang ahli rombongan naik bus Ekpress Kenyir di Hentian Putra, jam 9malam. Ada 2 kereta yang akan bergerak berasingan. Aku pun baru tahu rupanya memang ada perkhidmatan bas ekspress terus ke Tasik Kenyir ni. Tiket pergi balik adalah RM48.40, dari Hentian Putra terus ke Pengkalan Gawi. Lebih kurang pukul 4.50am, kami selamat tiba di Pengkalan Gawi.

Ahad.
Allan datang pickup sebahagian dari kami ke bajet motel/bilik tumpangan yang aku tak ingat namanya, dan sebahagian lagi dihantar orang bot sewa kami ke sana.
Solat Subuh, mandi manda, baring2 sekejap dan akhirnya pukul 1030am "hotel terapung" kami tiba.
Excited!


Nama boat house kami, Raja Toman. Pergh nama sungguh otai pancing gitu kan? hahaha. Ada 4 orang crew dalam boathouse & ada  3 biji bot fiber ditunda bersama. Bot ni boleh muatkan 12-15 orang (tak termasuk crew).  Just nice la dengan group kami.


Boathouse kami ni 2 tingkat. Bahagian bawah ada 1 bilik untuk crew, dan  1 hall untuk tv, karaoke,  meja makan , dapur dan  2 toilet disediakan di bahagian belakang bo t.
Bahagian atas ada 4 bilik tidur dan 1 ruangan terbuka.
Boathouse ni dilengkapi dengan kemudahan asas seperti tilam, bantal, kipas, tv, astro & karaoke (kemudahan asas ke??), dapur, toilet, air, kerusi meja makan, sinki basuh pinggan, karpet semua ada.
Cuma jangan expect la style mewah2 ye macam kat hotel pulak.
:P

 Dapur dan ruangan meja makan. 
2 dapur masak, pinggan mangkuk, cawan, sudu, pisau, bawang, cerek air, kicap, sos, minyak, tong gas, etc etc.
Semua ada.



Dari Pengkalan Gawi, kami menuju ke lubuk ikan di hujung Tasik Kenyir. Tempat pertemuan 3 sungai, iaitu Sungai Terengan, Sungai Cacing & Sungai Perpek. Kami menuju ke Sungai Terengan, lebih kurang 56km dari Pengkalan Gawi. Perjalanan dengan Raja Toman mengambil masa 5 jam, merentasi Tasik Kenyir.
Apa kami buat 5 jam atas bot?
Masak-masak, makan, lepak di deck boat tengok pemandangan. Untuk kaki pancing, siap2kan senjata pancingan. hehe.


Indah sungguh Tasik Kenyir, masyaAllah.
Bila dah sampai di hujung2 tasik, ada banyak tunggul2 kayu tenggelam separuh dalam tasik. Memang cantik....
Sangat tenang.....




Lebih kurang pukul 515pm, kami akhirnya sampai ke kawasan lubuk pancing, di Sungai Terengan. Ada lebih kurang 8 boathouse dah siap2 park kat kawasan situ.


Sebaik je enjin bot dimatikan, yang kaki pancing ni memulakan aktiviti mereka. Pancing!!
Boleh tahan lama jugaklah nak menunggu ikan pertama naik. Malam baru ikan lampam sudi naik ke Raja Toman.
Punya la bergembira masing2, termasuklah aku yang tidak memancing ni. hehehe

 Syikin orang yang pertama naikkan ikan. Followed by Daus.

Aktiviti utama percutian ke Tasik Kenyir ni memang memancing sahaja.
Tapi untuk kami yang tak memancing ni, ada juga aktiviti lain seperti, makan, tidur, lepak2 baca buku, rileks goyang kaki tengok orang memancing, berenang.
Dan repeat.
hihihihii

Suasana malam pertama tu meriah juga. Sebab ada banyak boathouse lain berdekatan. Orang boat kiri  nyanyi lagu rock kapak, orang boat depan nyanyi lagi mendayu2. Kami kat boat Raja Toman buat choir saja sebab speaker & microphone karaoke rosak.
T__________T
Malam pertama tidur atas "hotel terapung" ni, OK je, enak sekali sebab cuaca sejuk.
Takde rasa mabuk ke, berayun2 ke sebab air tasik/sungai tenang. Malam2 takde bot ulang alik.

Isnin, hari kedua, pagi2 selepas subuh, kaki pancing dah mulakan aktiviti.
Ikan2 pun dah mula warmup dengan bot kitorang ni. Takde jual mahal lagi. he he
Boathouse yang lain dah mula keluar dari Sungai Terengan, tinggal Raja Toman je akhirnya kat situ.



Abang Manap keluar malam pegi mancing, balik pagi tu dengan ikan belida 4 kilo. 
fuhh!

Selepas breakfast, bot fiber buat 4 trip hantar kami masuk ke Sungai Terengan untuk memancing dan mandi manda.



Budak boat tu kata ada air terjun. Atas lagi katanya. Rupanya kena trekking menyusur sungai 2jam baru boleh sampai ke air terjun. Oh tidaklah makyong nak trekking 2jam kan, so kami mandi ajelah kat sungai tu.
Mula2 rasa kecewa jugak, tapi lama2 rasa, eh sungai ni pun best lah.
Air jernih sangat boleh nampak batu kat dasar sungai, suhu air just nice, tak sejuk sangat yang menggigilkan badan. Ada kawasan yang dalam, ada kawasan cetek. And paling penting, rakan2 ahli rombongan santai yang best dan sporting. Diorang berguling dalam air, makyong pun berguling jugak. :P
Sungai ni memang menjadi tempat feveret TokJah (gajah) untuk mandi-manda, minum air dan lepak2 agaknya, sebab ada banyak peninggalan tinja dan tapak kaki kat tebing2 sungai.
Ada 2 orang brader yang balik mancing bagitau kami, petang semalamnya diorang masuk ke sungai ni nak mancing, tapi patah balik sebab nampak makJah dengan 2 anak jah tengah seberang sungai.
Sungguh wilderness.
:D


Lepas bot kecik datang pickup kami balik ke boathouse, kecoh kejap bila tekong bot dapat naikkan ikan toman besar 5kilo.
1st aku tengok ikan toman besar gini. 
Rupanya kata abang manap, 5kilo ni biasa je ni, ada yang lagi besar and nak naikkan yang lebih besar lagi kena bertarung.
Pergh...tak terjangkau di fikiranku ni @_____@



Petang tu lepas makan, makyong belasah tidur ditiup angin sepoi2 bahasa. Aaaa...bliss.....

Dinner malam tu, Abang Manap dan Malek jadi chef, masak lauk singgang asam ikan baung dan lampam. Aku jamah sikit, perut sebu akibat terlalu banyak makan sebelum2 ni. Huhuhuuuu..

Hari Selasa, hari terakhir di Sungai Terengan.
Pagi tu, sementara menunggu boat nak bergerak keluar, aku dating dgn bigbos mendayung bot kecik. hehehee

Gambar dari Ina Kenet. TQ!!

Dalam pukul 10am kami bergerak keluar dari Sungai Terengan menuju ke air terjun untuk mandi manda. Aku kalau dengar bab mandi manda ni memang teruja. hehe.
Di pertengahan tasik, secara tiba2 kami kena tukar bot, sebab ada group yang tempah Raja Toman dan akan masuk semula ke Sungai Terengan. 
Kami tukar naik boat yang lebih besar dan lebih baru, Ratu Kenyir.
Ratu Kenyir ni boleh muatkan 20-30 orang, ada 6 bilik tidur katil queen.
Bilik air 2, ada tandas duduk dan shower kepala besar lagi. Ada tv flatscreen, set karaoke berfungsi dengan cemerlang. 
Fuiyoo.. memang impressed la dengan boat ni, jauh beza dengan boat otai Raja Toman tu. 
keh keh keh

Dalam pukul 4.50pm, kami akhirnya sampai ke kawasan Air Terjun Saok. Air tasik sangat jernih....sesuai sangat nak berenang.


Gambar dari Ina Kenet. TQ!!

Kami naik ke air terjun dulu. Kena panjat tangga sikit. Nasib baik tak jauh sangat nak kena mendaki. Kantoi jugak mengah naik tangga. :D

Gambar dari Ina Kenet. TQ!!

Lepas mandi mandi sekejap, kami turun ke bawah untuk terjun dalam tasik pulak. Syoknyeeeee berenang macam ni. Suka suka!!

Pukul 530pm, Ratu Kenyir bergerak pulang ke pengkalan. Lepak2 atas bot dulu sementara tunggu bas ekspres pukul 8pm. Risau2 jugak takut bas lupa nak datang ambil, tapi memang baguslah, diorang tak lupa kan kami 8 orang ni.
Perjalanan balik ke KL ambil masa lagi lama, pukul 8.15pm dari Pengkalan Gawi, pukul 4.45am sampai Hentian Putra. Tambah sejam dari masa pergi dulu sebab bas akan berhenti2 ambik penumpang di sepanjang laluan. Sakit bonts makyong duduk berlama2 dalam bus ni. Akibatnya kaki bengkak menggajah dan bisa. huhuhu.

Overall, trip santai ke Tasik Kenyir ni best. Walaupun aku & bigbos tak mancing, tapi syok la rileks2, lepak2, makan, borak, tidur. Kat area Sungai Terengan tu memang takde langsung line tepon, so totally disconnected dengan social media, no emails, no instagram, no wassap, no twitter. MEMANG REJUVENATE habis.
Tapi aku sanggup nak pegi max 3 hari aje la kot. hahahahhahahhhaha.
#takminatmancing 

Bigbos dah kata nak repeat lagi sebab trip kalini dia tak memancing, walaupun member dah siap beli pancing baru kononnya nak mancing (mungkin utk kali pertama wahahhaa). Namun terpaksa melupakan impian mancing sebab bininya tengah makyong.
Tahun depan la ye bang.

Tuesday, 1 April 2014

Nannoor in Pa&Ma April 2014.




Hihihih
:))


Interview kalini pasal persiapan menyambut kehadiran orang baru. I dah nak masuk 3 orang, so takde lah beria sangat pun persiapan kalini. 
Kebanyakan barang2 yang besar seperti breast pam, sterilizer, stroller, car seat etc masih elok lagi, so memang tak membeli yang baru. Walaupun aku ada mencuba-jaya tanya bigbos nak beli stroller babyzen yoyo yang cool itewwww tapi jawapan bigbos, that is out of the suggestion.
T___________T

Persiapan kalini lebih kepada baju bajan baby. Sebabnya baju2 baby yang lama dah terlalu lusuh dan kuning2, kembang dan errr.errr sungguh kasihan rupanya. Tak sampai hati nak bagi baby no3 pakai. huhuhu.
Maklumlah aku tak membeli baju sangat masa Haseena dulu, turun temurun dari Tasneem. Now Tasneem dah 7 tahun, so memang dah jatuh wajibun beli yang baru untuk baby no3 ni.

Interview dengan 2 mommies yang famous, cantik bergaya dan sangat mesra kamera, Irene Nadia & Amrina. 
Nice meeting you ladies. :)
Natural je diorang pose depan kamera. Acik ni, kaku, keras and kejung. Senyum pun kelat semacam. tskk tskk


Special Note:
Terima kasih Elyn sebab nominate namaku.
Terima kasih juga pada Intan, editor PA&MA yang sudi interview iols yang suam2 kuku ni.
Terima kasih!!

Thursday, 20 March 2014

MWM 2014: 10km to 3km


Dream Believe Become


The Malaysia Women Marathon took place in Shah Alam on 16/03/2014, Sunday.
The starting point for this event was shifted from i-City (2013) to Dataran Kemerdekaan, near the Shah Alam Royal Selangor Theatre, where the race kit collection was held.

So....this makyong registered for a 10km run because MWM has always been special to me, and I just could not miss the event. he he he.
I was feeling great and excited to run the event, until the race morning.
The haze condition was bad in UNITEN. The morning air smelled fumey (??).  Was contemplated to go or not to go.
But I went anyway.
Arrived in Shah Alam, slightly after 6am. Parked my car and Subuh in Masjid Shah Alam.
Coming to 7am, the haze condition was getting from bad to worst.
So I decided to ditched the 10km flagoff at 7am and joined the 5km crowd instead.
While waiting for the 5km flag off, Kak Millie and her pacerwithrotan arrived. They did 21km instead of a fm. The haze was bad, I couldn't breathe, she said.
As the 5km crowd getting ready, I said, "Jom kak Millie, teman I lari."
She gleefully agreed. :D

From 5km we decided to stop at 3km. Badan tak sempat berpeluh pun. Tak sihat betul udara. :(
Tapi takpelah, at least terubat gian nak masuk race.
^_______^

So here's the pics.


Suzie ambil berkat :D


See how happy I was. ^____^
(pic credit to Calvin Toh)

1 determined makyong, I was in the pic, kan? hahaha
(pic credit to Kelvin Tan)


Kak Millie
#krazirunners 
(mersilau!! mersilau!! mersilau!! :P )

Dengan BikJah si kecil-kecil cili padi
#krazirunners 


Inah yang semakin mengecil. 
great job bebeh!

With GC runners

Last but not least......


All is good!
#25weeks #pregnant #running

note: eh banyak pulak gambar
ngeeeee

Monday, 10 March 2014

Gunung Kinabalu


10 March 2005.
1st entry aku pada tarikh itu di blog ini.
Oh wow! Dah 9 tahun dah aku ada blog ni.

HAPPY ANNIVERSARY BLOG!!


Macam2 yang aku dah tulis dalam blog ni, bermula dari zaman single, berkelana (sementara) di Cardiff,  balik ke Malaysia, konvo, bertunang, kehidupan alam perkahwinan, mengandung anak pertama, bersalin anak pertama, pengalaman menjadi ummi, cerita pasal travel melawat tempat orang, cerita pasal Gunung Kinabalu, tips persediaan naik ke Gunung Kinabalu, cerita kegilaan ku berlari, dari event 5km sampailah berjaya menamatkan 42km.....sehinggalah sekarang, anak nak masuk 3 dah.
Alhamdulillah.....




Dalam banyak2 entry, entry Gunung Kinabalu masih menjadi top hits sepanjang 9 tahun ini.
Alhamdulillah perkongsian aku tentang barang2 keperluan & tips mendaki Gunung Kinabalu dapat dimanfaatkan oleh pembaca. Walaupun mungkin tips itu tidak seberapa, namun aku berharap ia dapat membantu sedikit sebanyak rakan2 diluar sana yang sedang dalam persediaan mendaki gunung hebat itu.
(Jika anda belum membaca lagi entri itu, baca SINI)

Sejujurnya, aku sendiri memang suka baca balik entry2 lepas, terutama sekali tentang Gunung Kinabalu, tentang perjalanan training marathon, dan tentang kisah melawat negara orang.
Sekarang ini, mood KLMJ Gunung Kinabalu.
*Nota: Kenangan Lalu Mengusik Jiwa

Oh rinduuuuu dengan gunung itu.
Teringin nak pergi tahun depan.
Teringin.
:)

Dan sebenarnya, aku memang dapat banyak email inquiry tentang pakej mendaki Gunung Kinabalu.
Ada yang tanya untuk persendirian, ada yang tanya untuk berdua, berkumpulan pun ada, dan ada juga yang minta anjurkan untuk kumpulan besar (15-30orang) dari persatuan/syarikat/kelab.
Sesungguhnya aku amat berbesar hati menerima inquiry sedemikian, tapi apakan daya, masa tidak sesuai.

Mungkin untuk tahun 2015, aku akan bersedia untuk menganjurkan trip kali-4 mendaki ke Gunung Kinabalu.
Mana tahu, aku bersedia untuk menjadi penganjur untuk kumpulan2 besar dari kelab/persatuan/kelab.
Jika anda ada keinginan untuk mendaki Gunung Kinabalu, pada tahun 2015, untuk 20-25 orang, InsyAllah, aku boleh membantu.
Email aku ya di farahfn@gmail.com.

Sehingga itu, KLMJ Gunung Kinabalu malam ini. Ayuh baca coretan trip 2009 & 2013.
Boleh click label "Gunung Kinabalu".

Wednesday, 5 March 2014

Asingkan tempat tidur anak2, pengalaman kami.


Sejak pindah ke unit ini, awal tahun 2013, aku dan bigbos sepakat, untuk asingkan tempat tidur anak2. Ketika itu, Tasneem 6 tahun dan Haseena 3 tahun, kami merasakan sudah tiba masanya untuk mereka tidur di bilik mereka sendiri. Katil queen kami tak cukup untuk menampung pentiduran 4 orang, dan paling utama sekali, we wanted our bedroom privacy back.
Maka, 1 bilik tidur dikhaskan untuk mereka.

Persediaan yang kami lakukan.
2 katil bujang, 1 almari dan kami pasangkan aircond dalam bilik itu.
Pergi membeli belah cadar pwinces, barbie dan angry birds untuk mereka. Belikan selimut berwarna ceria.
Dan berdoa semoga mereka tak reject idea ni.

Malam pertama tidur di bilik sendiri, masing2 teruja. Si kakak terutamanya. Maklumlah, dapat katil sendiri, dengan cadar pwincess kegemaran, bantal peluk sebijik, selimut ceria warna kuning. Excited.
Si adik, lebih pada mengikut apa yang kakak rasa. hehe.
Malam pertama mereka tidur dengan nyenyak, takde insiden terbangun menangis tengah malam.
Yahuuuuuuu aku dan bigbos bergumbira.

Eh.....nanti dulu, itu baru malam pertama. Belum lagi malam2 kedua dan seterusnya.
he he he.
Malam kedua, Tasneem mula buat hal. Macam2 alasan dia berikan, tak mahu tidur sendiri.
Haseena, macam biasa, follower si kakak sahaja..
Maka malam kedua, aku menemankan mereka, sehingga mereka tidur.
Malam ketiga, keempat, kelima dan seterusnya, aku temankan mereka sehingga mereka tidur.
Yang mana akhirnya, aku pun tertidur bersama2 mereka sampai pagi.
Dah jadi kes terbalik, aku pulak yang menumpang tidur di bilik anak2.
-_________-"
Adakalanya, aku akan terjaga jam 1-2pagi, terpisat2 bangun ke katil sendiri. Aku pula jenis yang tidak boleh tidur terganggu, kepala akan weng dan menyebabkan aku mood kureng sikit hari berikutnya.
@___@
So aku bergilir2 dengan bigbos untuk temankan anak2 tidur.

Keadaan ini berterusan lama juga. Beberapa bulan kalau tak silap.
Untuk Tasneem & Haseena pula, Haseena paling mudah. Dia akan tidur sampai pagi. Jarang2 sekali terjaga. Tapi untuk Tasneem, memang sedikit mencabar. Dia akan terjaga dari tidur, menangis dan secara senyap menyelinap masuk ke bilik kami, baring menyempit di tepi bigbos. Nak menyelit kat aku, tak berani agaknya, takut kena hantar balik ke bilik.
Kadang2 aku terjaga bila dia masuk ke bilik, aku akan suruh dia balik ke bilik semula.
Kadang2 aku tak sedar, so pagi2 tu nampak la dia tidur di hujung kaki, di bawah ketiak bigbos, ada juga di bawah katil.
Aduhai. Garu kepala nak uruskan Tasneem ni.

Tapi kami konsisten, tidur malam mesti di bilik sendiri. Di katil masing2. Tak boleh tidur di dalam bilik ummi & abi, tak boleh tidur di katil kami.
Melainkan ada keizinan, sakit, ataupun jika salah seorang dari kami takde di rumah.
Memang bertabah kami bergilir2 temankan mereka tidur di bilik sendiri.
Kami berikan pujian dan reward kalau mereka tidur sampai pagi dan tidak masuk ke bilik kami.
Memang ambil masa untuk develop rasa keyakinan mereka untuk tidur di bilik sendiri.

Menjelang pertengah tahun,  mereka semakin selesa dengan rutin tidur itu.
Walaupun masih perlu ditemankan seketika, tapi kami tak perlu menunggu lama, sekejapan sahaja mereka akan tidur. Berbanding dulu, kadang2 sejam pun tak tidur2 lagi. huhuhu.
Tasneem pun dah kurang menyempit di katil kami lagi.
A good progress!!

Kalau tak silap, selepas raya 2013, akhirnya anak2 boleh tidur sendiri. Tak perlu ditemankan lagi sepenuhnya. Bila jam 945pm, aku dah mula berikan soft warning untuk masuk tidur. By 1030pm, mereka akan masuk ke bilik sendiri, naik ke katil masing2 dan lelapkan mata.
Dan tiada lagi episod Tasneem bangun dan menyempit di katil kami.
YEY!!

Masuk 2014, masing2 sudah bersekolah. Things got easier, alhamdulillah.
Tak perlu lagi aku berikan amaran suruh tidur. Masing2 kepenatan bersekolah agaknya, Tasneem by 930pm dah layu. Masuk sendiri tidur. Haseena lambat sikit, sebab dia dah nap di skool. Tapi bila dia kesorangan, takde kawan nak main, akhirnya dia pun tidur juga ikut kakak dia. hehehe.

Aku dan bigbos sekarang memang menikmati keamanan tidur tanpa gangguan lagi. Kena menikmati masa ini, sebelum anak no3 keluar, thats when the cycle will start again.
Tak apalah, macam itulah, adat resam orang dah berkeluarga.
Kan?

So pada korang yang masih dalam usaha nak asingkan tempat tidur anak2, ALL THE BEST dan jangan mengalah.  Sila konsisten!!
InsyAllah, akan berjaya.