Pages

Saturday, 30 May 2015

Tuesday, 26 May 2015

Cabaran

Hidup ini mesti ada cabaran.
Mustahil ada manusia takde cabaran sepanjang dia hidup kat muka bumi ni.

Allah permudahkan dan perluaskan rezeki kepada kita.
Dan Dia juga memberikan kita dugaan dan cabaran di dalam perjalanan kita mencari rezeki itu.

Kesenangan, kemewahan, masa lapang, anak2, suami/isteri, adik beradik, famili, sahabat2; itu semua boleh jadi rezeki dan juga dugaan.

Maka terpulang lah kepada kita bagaimana hendak menghadapi dugaan tu.
Adakah kita menjadi lebih dekat kepada-Nya?
Atau menjadikan kita lebih lalai kepada-Nya.

Perlu sentiasa ingat dan kena semat dihati bahawa dunia ini hanyalah sementara. Semua yang ada dan
Berlaku di dunia ini, hanyalah atas izin Allah Yang Maha Berkuasa.
Doa doa dan berdoa agar kita diberikan hidayah dan diletakkan dalam jalan yang lurus.



Friday, 22 May 2015

Ohhhhh its Friday!!

Assalamualaikum & Salam Jumaat.

Fuh dah berabuk2 blog ni. Nak tutup tapi sayang, sebab ada banyak kenangan dan info dalam ni. Takpelah, mudah2an diberikan kerajinan dan idea nak memeriahkan kembali blog ni.

So whats up you??
Harap2 semuanya ok.

Ni dah bulan May, minggu depan dah last sekolah sebelum cuti 2 minggu. Apa plan bercuti kalini?
We're going somewhere east this time. Excited!! :D

Okay, selamat berhujung minggu semua!!

Saturday, 9 May 2015

Tuesday, 5 May 2015

Big big girl

I'm a big big girl
in a big big world
It's not a big big thing if you leave me
but I do do feel that
I do do will miss you much
miss you much...

I can see the first leaf falling
It's all yellow and nice
It's so very cold outside
like the way I'm feeling inside

I'm a big big girl
in a big big world
It's not a big big thing if you leave me
but I do do feel that
I do do will miss you much
miss you much...

Outside it's now raining
and tears are falling from my eyes
Why did it have to happen?
Why did it all have to end?

I'm a big big girl
in a big big world
It's not a big big thing if you leave me
but I do do feel that
I do do will miss you much
miss you much...

I have your arms around me warm like fire
but when I open my eyes
You're gone...

I'm a big big girl
in a big big world
It's not a big big thing if you leave me
but I do do feel that
I do do will miss you much
miss you much...

I'm a big big girl
in a big big world
It's not a big big thing if you leave me
but I do feel I will miss you much...
miss you much...

Thursday, 30 April 2015

SOLAT!!!


Perkara pertama yang akan dihisab di akhirat kelak adalah: 
SOLAT.




Mari kita perbaiki kualiti solat kita. :)

Wednesday, 22 April 2015

Survey oleh KWSP

 KWSP sedang jalan survey untuk inisiatif penambahbaikan kepada ahli2 pencarum KWSP, bermula dari 21/4 - 5/5/2015.

Ada 4 inisiatif yang di-survey: 

1) menambahkan had pengeluaran persaraan dari 55 tahun kepada 60 tahun
---> anda setuju atau tidak?

2) mengadakan caruman minimum selaras dengan gaji minimum
 ---> anda setuju atau tidak?

3) melanjutkan penerimaan dividen sehingga 100 tahun
---> anda setuju atau tidak?

4) mewujudkan pilihan simpaan persaraan patuh syariah
---> anda setuju atau tidak?

Jangan bagitau saya, bagitau jawapan anda pada KWSP.
Boleh ke website www.kwsp.gov.my dan login ke i-akaun untuk jawab soalan ni.
Kalau tak pernah ada i-akaun, boleh lah create account terus. 

Penting ni!
Kita yang mesti menentukan hala tuju kewangan hasil titik peluh kita bekerja.